Wat is "De Gelaarsde Kip" precies?!



"De Gelaarsde Kip" is de wervelende naam van een kakelhip toneelproject van het Cultuurcentrum Knokke-Heist. Het is bedoeld voor kids van het tweede leerjaar tot en met het zesde leerjaar van de lagere school. Het jeugdproject Knal! werd door het Cultuurcentrum uitgekozen om het project vorm te geven en de regie op zich te nemen! Met een knipoog naar fantasie en humor probeert Knal! samen met de kinderen jaarlijks een aantrekkelijke voorstelling te brengen. Op deze Toneel!Blogspot kan je het project elk jaar op de voet volgen!

zaterdag 21 september 2013

Zevende jaargang van De Gelaarsde Kip van start

Op zaterdag 21 september ging de eerste auditiedag van het zevende jaargang van de gelaarsde kip door. Zo'n 28 jongeren kwamen hun kans wagen om dit jaar op de planken te staan. Na een korte kennismaking moesten de kandidaten zich op een originele manier voorstellen aan de jury die bestond uit regisseurs Elke en Thomas en es Gelaarsde kippen Alexine, Louise en Marie. Voor deze voorstelling kregen ze exact 86 seconden.
Daarna moesten ze een eigen gekozen stuk tekst naar voor brengen. Sommigen kozen voor een liedje, anderen voor een gedicht en nog andere kandidaten kozen voor een verhaal. In elk geval konden alle 28 toneelliefhebbers de vijfkoppige jury overtuigen, want ze kunnen allemaal deelnemen aan de volgende productie va de Gelaarsde Kip. Er volgt dus geen tweede auditieronde.
We kunnen u al verklappen dat De Gelaarsde Kip op zaterdag 17 mei en zondag 18 mei met het stuk 'Peter Pan' zal opvoeren.
De eerste repetitie is op zaterdag 18 oktober. Eerst zullen we de rollen verdelen en elkaar wat beter leren kennen. Daarna worden de acteurs samen met hun gezin uitgenodigd op de welkomstreceptie.
Deze acteurs nemen dit jaar deel aan de Gelaarsde Kip:
Manon De Velder - Fleur Baeyens - Axelle Vandekerkhove - Leopold Herpoel - Jean Roets - Louise Delheye - Michele Vanpoucke - Hanne Michils - Lucille Dhondt - Bo Vandaele - Shannon De Kempe - Aaron Lanckriet - Arne Reubens - Jasper Merlevede - Pauline Dereu - Emilia Zwaenepoel - Yasmine Van Der Hooft - Nathan Vandenabeele - Amélie De Nil - Manon Baert - Lise Vandeputte - Lotte Vandeputte - Marie Michils -Louise Klinkhamer - Naïc Decoene - Louis De Nil - Febe De Wispelaere

Proficiat aan allen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten